Hlavní obsah

Tata Bojs a Ahn Trio vyprodali sál v New Yorku

– New York

Tata Bojs totálně vyprodali sál České národní budovy v New Yorku, v noci ze středy na čtvrtek 21. května zde vystoupili spolu s korejsko-americkým triem sester Ahnových. S nezvyklým spojením alternativního rocku a klasické hudby se seznámilo české publikum už loni, kdy Tata Bojs a Ahn Trio absolvovali turné po českých a moravských městech.

Článek

Pro Tata Bojs bylo středeční vystoupení prvním koncertem ve Spojených státech a pro všechny členy kapely až na Mardošu (Marka Huňáta) i prvním výletem za oceán. Na čtvrtek 21. května má skupina naplánovaný ještě jeden koncert, tentokrát v klubu Highline Ballroom v newyorské čtvrti Chelsea.

Ahn Trio, které tvoří violistka Angella, klavíristka Lucia a violoncellistka Maria, pochází z Jižní Koreje a působí ve Spojených státech. K Tata Bojs se hudebnice dostaly přes své české přátele.

Dívky, které prý hudebně vyrostly mimo jiné i při studiu skladeb Antonína Dvořáka, si oblíbily kreativní přístup Tata Bojs k hudbě. V tom si jsou s českou skupinou podobné, protože, jak samy říkají, se i ony snaží dělat věci jinak, nově a neobyčejně.

Trio sester Ahnových odehrálo od svého vzniku v roce 1987 stovky koncertů po celém světě. V Česku kromě spolupráce s Tata Bojs dívky natočily s producenty Janem P. Muchowem a Dušanem Neuwerthem vlastní desku Lullaby For My Favorite Insomniac, která se dostala na šesté místo v americké prodejní hitparádě v kategorii classical crossover. Časopis People zařadil sestry Ahnovy v roce 2003 do žebříčku 50 nejkrásnějších lidí světa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám