Hlavní obsah

Mezi ploty slaví plnoletost s Bártou, Dusilovou, Toxique i Navigators

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Mezi ploty se stal už před lety proslulým nejen proto, že se koná jako jediný v ČR v areálech psychiatrických léčeben. Ze skromných začátků před osmnácti lety v pražských Bohnicích se rozšířil na velkou hudebně-divadelní akci probíhající v několika městech. Letos festival začíná 16. května v Dobřanech u Plzně, pokračuje 23. května v Brně-Černovicích a vrcholí 30. až 31. května v Praze.

Článek

“Osmnácté výročí bude retrospektivou, výběrem toho nej, co se v bohaté historii projektu Mezi Ploty odehrálo,” uvedla za organizátory Johanka Loučímová.

Letos můžete v Praze, Brně a Dobřanech vidět více než sto tradičně kvalitních a nekomerčních hudebních a divadelních souborů na mnoha scénách.

Na programu je jak „klasika“ (Dan Bárta, Lenka Dusilová, Sto zvířat, Tleskač, Hypnotix, Sunshine), tak i přehlídka mladých a v některých případech už i slavných objevů, jako jsou Andělem ocenění Toxique, nadupaní soul-funk-hip-hopoví Navigators nebo Prague Ska Conspiracy a Guločar.

Přijede i tajemné velké eso 

Organizátoři slibují, že mají ještě jedno „velké hudební eso v rukávu“. Jméno prý ale oznámí až v červnu. Na divadelní scéně se blýsknou Divadlo v Řeznické, Divadlo Na Zábradlí, Viola a mnoho dalších.

Mezi Ploty jsou nejžádanějším festivalem na území hlavního města a každoročně je podle statistiky pořadatelů navštěvuje až 30 000 lidí. Kromě vystoupení profesionálů se vyznačují i spoustou jarmarků a výtvarných, hudebních a divadelních dílen. Učí se zde malovat či vyrobit hrnek a košík.

Festival je navíc benefiční, účinkující se vzdají honoráře ve prospěch psychiatrických léčeben. Výtěžek ze vstupného jim pak slouží na rozvoj kulturních a terapeutických aktivit. Více na www.meziploty.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám