Hlavní obsah

Jacksonův Thriller v Praze: pěkná podívaná bez pointy

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve čtvrtek večer se v pražském Kongresovém centru zastavilo putovní představení Thriller Live, inspirované hudbou Michaela Jacksona. K překvapení mnoha diváků se žádný ohlašovaný muzikál nekonal, šlo v podstatě o sérii živě zahraných videoklipů, které spojovaly občasné vstupy moderátora.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Thriller Live v Praze

Článek

Thriller Live zahájil moderátor, který zopakoval známá fakta o začátcích Jacksonovy dětské kariéry ve stáji Motown, přičemž videoprojekce za jeho zády přidaly výkřiky jako "Michael Jackson, král popu" a "nejúspěšnější umělec všech dob."

Pak už střídala dvě a půl hodiny jedna píseň druhou a moderátor jen občas prohodil, kam se Michael v které dekádě propracoval. I když propagační materiály slibovaly muzikál, celé představení nemělo žádný příběh a účinkující se ani nepokoušeli naznačovat muzikálové herectví.

Vy ty písničky znáte?

Překvapením byl i výběr skladeb. Některé vynikající písně z alba Thriller nezazněly a přitom bylo dost místa na několik naprosto nevýrazných a málo známých písniček. V představení, které se jmenuje Thriller, by asi mělo dojít na kousky jako Baby Be Mine nebo Human Nature. Není divu, že o přestávce se mezi diváky rozpoutaly i debaty typu: "To byl Jackson?" a "Vy ty písničky znáte?"

Po slabší první půlce se ale začaly hity sypat z rukávu, show začala víc bavit a ke konci se už téměř všichni zvedli a nadšeně tancovali a povykovali na Smooth Criminal (výtečná choreografie, jeden z vrcholů večera), Beat It, Billie Jean a Thriller.

Pokud se na Jacksona zazpívá a zatančí alespoň dobře, když už ne geniálně, zábava se zkrátka musí dostavit.

Dvanáct tanečníků a zpěváků strhlo sál svými retro kostýmy i choreografií, i když je třeba dodat, že se v ní často opakovalo pár stejných nápadů. Zcela zbytečně působily na pódiu dva "kytaristé", kteří předstírali hraní přesvědčivě, ovšem když vystřihli hluboce "prožité" dvouminutové sólo, přičemž bylo zjevné, že na kytaru ve skutečnosti nehrají, blížilo se to hranici trapnosti.

Samotný zpěv naopak dopadl slušně. Miláčkem Jacksonových fanynek se nepochybně stane chlapec, který představoval malého Michaela, a na svůj věk podal hezký výkon. Velmi živě se pohyboval a jen jednou nebo dvakrát mu zpěv "ujel".

Strhující závěr v podstatě smazal některé rozpačité dojmy ze začátku show a většina posluchačů neskrývala své nadšení. Pokud se na Jacksona zazpívá a zatančí alespoň dobře, když už ne geniálně, zábava se zkrátka musí dostavit. Aby ne, když Michael před lety napsal tak fantastické a nadčasové písničky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám