Hlavní obsah

Znojemský festival přivítá Lipu, Stivína i Robert Balcar trio

O víkendech 16. – 18. ledna a 22. – 25. ledna proběhne ve Znojmě hudební festival nazvaný Znojmo Jazz Fest. Vystoupí na něm Peter Lipa, Jiří Stivín, Robert Balcar trio a další.

Článek

„Loňský první ročník ukázal, že jazz do Znojma patří, proto vycházíme návštěvníkům festivalu vstříc a přidáváme letos o jeden projazzovaný víkend navíc,“ vysvětlil prodloužení festivalu pořadatel Jiří Ludvík.

Hlavním hostem dvouvíkendového jazzového maratonu je nejznámější český flétnista Jiří Stivín, který předvede u sklenky vína, jak je možné s flétnou jazzovat. Návštěvníci si mohou poslechnout krom jazzových koncertů také jazzovou mši, dixieland přímo na ulici nebo navštívit swingový ples. Lahůdkou bude jazzvečer v klubech.

Festival zahájí 16. ledna večer fenomenální slovenský nadžánrový zpěvák a muzikant Peter Lipa v Althanském paláci. Čtvrteční večer 22. ledna bude patřit

Eleně & Jocose Jazzu, 23. ledna vystoupí Jiří Stivín v Louckém klášteře, 24. ledna se bude hrát pod Radniční věží.

Dále zahraje Kouda´s Quartet, Vojta Durák a přátelé, Martin Brunner jr. Trio, pěvecký sbor Masarykovy univerzity pod vedením Michala Vajdy zazpívá 25. ledna v kostele sv. Václava v Louce a závěrečný koncert patří ve stejný den 

Robertu Balcarovi, známému také spoluprací s Danem Bártou.

Festival je spojen i s vínem, lidé se mohou těšit na degustace téměř na každém koncertu. „Krom hudební osvěty přinášíme posluchačům i osvětu vinnou, protože se na degustacích od renomovaných vinařů dozví spoustu zajímavostí,“ vysvětlil Ludvík.

Reklama

Výběr článků

Načítám