Hlavní obsah

Hasiči bojují s mohutným požárem haly v pražském Braníku

– Praha • Aktualizováno
Novinky, kub

Rozsáhlý požár haly s uskladněným různým zbožím likvidují desítky hasičů v pražském Braníku. Z místa stoupá hustý černý dým viditelný kilometry daleko, chemici hasičů doporučili obyvatelům ve čtvrti nevětrat, týká se to ještě sousedních Modřan a Kamýku. Požár zkomplikoval také automobilovou a tramvajovou dopravu. Záchranka uvedla, že se zásah obešel bez zranění.

Záznam: V pražské Modřanské ulici hoří halaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Plameny zasáhly kolem 6. hodiny zděný objekt v ulici Ledařská v Braníku, záběry z místa dokládají silný černý kouř.

„U požáru zasahuje asi 60 profesionálních a dobrovolných hasičů,“ informovali hasiči na Twitteru. Jejich mluvčí Martin Kavka později uvedl, že se krátce před 10. hodinou podařilo požár lokalizovat.

„Požářiště bylo rozděleno na 3 úseky. Chemici z laboratoře nezjistili překročené limity hygienických norem v obytné části Braníka a Modřan. Oblak kouře monitoruje vrtulník policie,“ upřesnil Kavka.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v pražském Braníku.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

V hale je podle nich uskladněno nejrůznější zboží, například nábytek a oblečení.

Hasičští chemici doporučili, aby obyvatelé Braníku, Kamýku a Modřan nevětrali kvůli zplodinám z požáru, koncentraci škodlivin v ovzduší hasiči průběžně měří.

Požár se podle všeho obešel bez zranění. „Vystřídali jsme noční směnu za denní a ve stejném složení zatím vyčkáváme. Naštěstí jsme ještě nemuseli ošetřit zraněné,“ sdělili zdravotničtí záchranáři na Twitteru.

Na místo vyslali původně z preventivních důvodů také speciální vůz Atego určený pro velké zásahy.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár haly v pražském Braníku.

Požár zastavil automobilovou i tramvajovou dopravu, v přilehlé Modřanské ulici je podle informací dopravního podniku zastaven provoz tramvajových linek 2, 3, 17, 21. Tramvaje ve směru z centra končí v zastávce Dvorce, v úseku Levského–Dvorce jezdí náhradní autobusová doprava.

Požár ovlivňuje také provoz autobusových linek 106, 121 a 190. Pro cestující z Modřan dopravní podnik doporučil kvůli zahlcení ulic v okolí Braníku využít spíše autobusy ke stanici metra Kačerov nebo příměstské vlaky S8 a S88.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám