Hlavní obsah

Já jdu pryč, řekla pohoršeně Kubišová u soudu s Vondráčkovou

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

U Městského soudu v Praze pokračovala v pátek výslechem svědků kauza producenta Martina Michala a jeho ženy Heleny Vondráčkové. Ti se domáhají náhrady škody ve výši 1,3 miliónu korun po zpěvačce Martě Kubišové kvůli zrušenému turné skupiny Golden Kids. Kubišová během líčení pohoršeně odešla.

Vondráčková a Kubišová se soudí o loňské turnéVideo: ČTK

 
Článek

Kubišová vinu odmítá, podle svých slov žádnou smlouvu na koncertování nepodepsala.

V pátek u soudu vypovídala také zpěvačka Helena Vondráčková. "Praktika je taková, že je vše založeno na důvěře," řekla Vondráčková s tím, proč neuzavřeli písemnou smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Marta Kubišová u soudu

Tu také Kubišová později požadovala, ale nelíbily se jí některé body. Například to, že by se měla uvázat na 20 let spolupráce. Vondráčková vypověděla, že se marně snažila své kolegyni vše vysvětlit. Kubišová jí prý přestala brát telefony a odpovídat na SMS.

Před soudem stanula také obchodní ředitelka agentury MM Praha, která patří právě Vondráčkové a jejímu manželovi Martinu Michalovi. Kubišová při její výpovědi opustila jednací síň se slovy: "Já jdu pryč..." Byla jejím výslechem tak pohoršena, že soudce udělal desetiminutovou přestávku.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Michal přichází k soudu.

Slavné pěvecké trio Golden Kids založili Helena Vondráčková, Marta Kubišová a Václav Neckář 1. listopadu 1968. Jeho existence však skončila s nastupující normalizací. Turné, které je předmětem sporu, se mělo uskutečnit loni ke 40. výročí tria, zpěváci se ale prý nedohodli na podmínkách. Podle Kubišové byla příprava turné chaotická. Michal se nakonec rozhodl turné nahradit samostatnými koncerty Heleny Vondráčkové s hosty.

Martin Michal v současné době vede několik soudních sporů. Podle jeho slov se jedná o tři obchodní kauzy a ve třech případech se soudí s jedním bulvárním časopisem. "V jedné žalobě žalujeme sto článků," řekl v pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám