Hlavní obsah

Dvouletý chlapec spadl otci pod sekačku, amputovali mu ruku

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Těžké zranění od spuštěné motorové sekačky utrpěl ve středu večer v obci na Přerovsku dvouletý chlapec. Strojem jej poranil jeho otec při sekání trávníku. V olomoucké fakultní nemocnici se chlapec podrobil náročné operaci, lékaři mu amputovali pravou ruku.

Článek

Podle přerovské policejní mluvčí Michaely Sedláčkové se hoch z dosud nezjištěných příčin dostal pod žací lištu sekačky, kterou na pozemku u rodinného domu obsluhoval jeho dvaatřicetiletý otec. Na místě zasahoval vrtulník záchranářů.

„Chlapec měl vážná poranění obou dolních končetin v oblasti kotníků i chodidel a utrpěl také poranění zápěstí. Naše posádka jej ošetřila a uvedla do umělého spánku. Ve stabilizovaném stavu byl letecky transportován na traumacentrum Fakultní nemocnice v Olomouci,“ řekl Právu Jan Weinberg z krajské zdravotnické záchranné služby.

„Plastičtí chirurgové a traumatologové jej operovali od 21. hodiny až do dnešního poledne. Šlo o naprosto výjimečný případ, kdy naši specialisté provedli zároveň několik velkých operací,“ uvedl manažer marketingu nemocnice Jan Bednář s tím, že dítě je nyní na jednotce intenzivní péče dětské kliniky a je mimo ohrožení života. 

„Podle našich lékařů bude jeho levá noha v pořádku a je naděje, že se podaří zachránit i pravou, vážně poraněnou v nártu. Pravá ruka byla devastujícím způsobem poraněná nad zápěstím a musela být v tomto místě amputována,“ doplnil Bednář.

Policisté případ vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám