Hlavní obsah

Lupič málem zastřelil karvinského policistu

Právo, Karel Balcar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Z pokusu zastřelit policistu se zpovídá 22letý muž z Karviné-Mizerova. Policista přežil jen díky tomu, že neměl náboj v nábojové komořesvé služební zbraně. Pistole tak jen dvakrát cvakla naprázdno.

Článek

Muž v sobotu před sedmou hodinou ranní v Karviné na Lenovově ulici přepadl 88letou ženu, kterou strhl na zem, když se s ní přetahoval o kabelku. Nakonec tašku ukořistil i s hotovostí 300 korun. Začal ho však pronásledovat uniformovaný policista.

Mladíka zadržel s použitím prvků sebeobrany. Když ho chtěl ale spoutat, začal se muž znova aktivně bránit. Strážce zákona kopl do lýtka pravé nohy tak silně, až policista upadl na zem a z ruky mu přitom vypadala připravená služební zbraň.

"Pachatel toho využil, zbraň uchopil a s úmyslem policistu usmrtit, na něj ze vzdálenosti dvou metrů zamířil a dvakrát zmáčkl spoušť s vědomím, že je nabitá a připravena ke střelbě," sdělil policejní mluvčí Milan Klézl s tím, že ze zbraně výstřel nevyšel jen díky tomu, že nebyla natažena a tudíž náboj nebyl v nábojové komoře.

Pistole jen dvakrát cvakla naprázdno

"Pachatel se snažil zbraň natáhnout. V tom mu však policista zabránil a užitím hmatů a chvatů sebeobrany jej odzbrojil. Muž se dal znovu na útěk, avšak po čtyřech varovných výstřelech do vzduchu  byl nakonec zadržen," uzavřel Klézl.

Ještě v sobotu byl 22letý mladík obviněn z trestného činu pokus vraždy a z loupeže. Muž je nyní v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. Za uvedený čin mu hrozí až patnáct let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám