Hlavní obsah

Řidič tramvaje vykázal na konečné v Praze mladé muže. V kabině ho zbili

– Praha

Dva mladí muži v pondělí zbili řidiče tramvaje na konečné stanici v pražském Braníku. Útočníkům se nelíbilo, že řidič chtěl, aby vystoupili. Oba muže zpacifikovali strážníci, kteří byli přivoláni tísňovým tlačítkem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Osmatřicetiletý řidič podle své výpovědi v pondělí kolem šesté hodiny ráno přijel na konečnou stanici Nádraží Braník a šel požádat trojici mladých mužů, aby vystoupili. Ti však na něj slovně a následně také fyzicky zaútočili.

Pomoc si šofér přivolal tísňovým tlačítkem, které je pro případ nebezpečí v MHD nainstalováno. „Po příjezdu hlídky uviděly dva muže, kteří pěstmi napadají řidiče v jeho kabině, třetí muž stál opodál. Na výzvy strážníků útočníci nereagovali, kladli odpor a pokoušeli se o napadení hlídky, proto jim byla nasazena pouta,“ popsala mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

Strážníkům řidič řekl, že s trojicí byly problémy už během jízdy, protože obtěžovali cestující. Ošetření v nemocnici však nevyžadoval a byl vystřídán jiným řidičem.

Měl nůž

Útočníci ve věku 22 a 29 let byli nejen opilí, ale také pod vlivem drog. „Provedené dechové zkoušky na přítomnost alkoholu ukázaly hodnoty 2,20 a 2,11 promile. Testy na návykové látky byly pozitivní na amfetamin a metamfetamin,“ konstatovala Ernestová.

Mladší z mužů měl u sebe navíc větší kuchyňský nůž. Případ dále vyšetřuje policie pro podezření z trestného činu.

Ernestová připomněla, že tísňová tlačítka mají řidiči MHD již devátým rokem. Loni strážníci zaznamenali téměř tisícovku událostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám