Hlavní obsah

Zaměstnancům byla výplata málo, šéfovi v Třinci rozbili auto lopatou

– Třinec
Právo, hon

Případ zaměstnanců, kteří nebyli spokojeni s výši výplaty, a tak přišli rozbít majiteli firmy auto, vyšetřují kriminalisté na Třinecku. Tři muži byli obviněni z toho, že po svém šéfovi žádali doplacení 70 tisíc korun za práci v cizině, a když to odmítl, rozbili mu auto. Obvinění muži zločin popírají.

Foto: Policie ČR

Článek

Případ se začal odehrávat už v minulém roce, kdy majitel firmy uzavřel se třemi muži smlouvu, že pro něj provedou stavební práce na území Dánska. Součástí smlouvy byla i výše mzdy v korunách. Jenže zaměstnanci tvrdí, že se domnívali, že výplata se bude počítat v dánských korunách, nikoliv v těch českých. A to přesto, že ve smlouvě se hovoří o české měně.

„Obvinění muži se pak měli domáhat vyšší mzdy a doplacení částky přesahující sedmdesát tisíc korun. Šestatřicetiletý obviněný měl telefonicky kontaktovat poškozeného a vyhrožovat mu fyzickým napadením, když jim peníze nevyplatí,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Foto: Policie ČR

Následně letos v únoru ve večerních hodinách tři muži navštívili podnikatele v jeho rodinném domě a domáhali se peněz. „Jeden z obviněných mužů měl nejdříve poškodit vstupní dveře domu. Měl na ně bouchat, kopat a přitom řvát „naval prachy“. Následně přistoupil k zaparkovanému vozidlu a lopatou, kterou nalezl na zemi, měl rozbít většinu oken a poté i karoserii auta. Druzí dva obvinění měli jeho jednání přihlížet,“ popsala mluvčí skutek, pro který jsou tři muži stíháni.

Foto: Policie ČR

Policie je obvinila až nyní, když se jí podařilo shromáždit dostatek důkazů, a to i přesto, že svou účast na vandalském činu odmítli. „Všichni tři obvinění své jednání popírají a k činu se nedoznávají. V průběhu vyšetřování byly zjištěny skutečnosti nasvědčující tomu, že se výše uvedeného jednání mohli dopustit,“ dodala Michalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám