Hlavní obsah

Při srážce polského a rakouského auta u Pohořelic zemřel člověk, pět se zranilo

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohořelice

Jeden mrtvý, pět zraněných. To je bilance páteční nehody, na samém kraji silnice I/53 u Pohořelic na Brněnsku. Tah do Znojma byl u nájezdů na dálnici D 52 čtyři hodiny uzavřený.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hasiči zprávu o nehodě dostali v 17.27 hodin. Na místě zjistili, že se střetla dvě auta cizinců s celkem šesti lidmi.

„U Pohořelic se stala vážná dopravní nehoda osobních automobilů Seat Ibiza a VW Passat. Po srážce na mostu ve Vídeňské ulici skončil seat mimo vozovku a po několika kotrmelcích následně v poli. V passatu s polskou registrační značkou byli zraněni dva muži lehce a jeden těžce. V osobním automobilu seat s rakouskou registrační značkou byla řidička a spolujezdkyně zraněny těžce, další spolujezdec způsobeným zraněním na místě podlehl,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

„Zraněné ženy vyprostili z auta hasiči pomocí hydraulického nářadí. U muže lékař konstatoval smrt. Záchranná služba všech pět lidí odvezla do nemocnice. Na místě byl k dispozici vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Řidič passatu měl dechovou zkoušku negativní, u ženy za volantem seatu policisté vyčkají na výsledek kontroly odebraného vzorku krve. Nehoda na déle než čtyři hodiny uzavřela nájezdy na dálnici D 52. Doprava se do původního rozsahu vrátila až tři minuty po dvaadvacáté hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám