Hlavní obsah

Muž zbitý dvěma cizinci v autobusu zemřel. Policie překvalifikovala případ na vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie překvalifikovala napadení v autobusu na pražském Smíchově na trestný čin vraždy. Jednapadesátiletý poškozený, kterého napadli v březnu dva cizinci, zemřel. V úterý o tom informovala mluvčí policie Andrea Zoulová.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníci v autobuse střelce zbiliVideo: Policie ČR

 
Článek

„S ohledem na skutečnost, že poškozený v průběhu vyšetřování zemřel, vyšetřovatelé případ v konečné fázi překvalifikovali na zvlášť závažný zločin vraždy v souběhu s přečinem výtržnictví,“ konstatovala Zoulová.

Podle ní kriminalisté již vyšetřování případu ukončili a spis předali Městskému státnímu zastupitelství v Praze s návrhem na podání obžaloby.

V autobuse na pražském Smíchově se stříleloVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Incident se odehrál 13. března v autobuse číslo 244 na Smíchově. Policie ihned poté informovala, že zadržela střelce. Jak se ale ukázalo, se střelbou souvisel útok dvou mužů, kteří 51letého muže zbili na sedadlech autobusu. Oba útočníci utekli před příjezdem policie. Po zveřejnění videozáznamu byli dopadeni.

Muži ze zemí bývalého Sovětského svazu byli původně obviněni z přečinu výtržnictví a zločinu těžké ublížení na zdraví. Ještě v květnu policie vyzývala další svědky, kteří cestovali v autobusu, aby se jí ozvali. Oba obvinění jsou ve vazbě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám