Hlavní obsah

Senior v mercedesu ujel po Hradubické 15 kilometrů v protisměru

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi 15 kilometrů v protisměru ujel ve středu večer ve svém mercedesu 76letý muž z Pardubicka na čtyřproudové silnici z Pardubic do Hradce Králové zvané Hradubická. Jedna policejní hlídka silnici směrem na Pardubice uzavřela, druhá jela seniorovi naproti. O incidentu informovala v pátek mluvčí policie Iva Kormošová.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal kolem osmé hodiny večer. Královéhradečtí policisté dostali od pardubických kolegů hlášení, že od Pardubic jede směrem na Hradec Králové starší mercedes tmavé barvy v protisměru.

„Na Hradubickou silnici vyjely okamžitě dvě policejní hlídky. Jedna z nich uzavřela silnici směrem na Pardubice za sjezdem od Březhradu, druhá jela vozidlu naproti. Na úrovni opatovického písníku se jim ho podařilo pár minut po osmé zastavit,“ uvedla mluvčí.

Řidičem Mercedesu 190E byl šestasedmdesátiletý muž z Pardubicka. Na dotaz, proč jede v protisměru, uvedl, že při vjíždění na silnici pro motorová vozidla před Opatovicemi se spletl a najel do protisměru. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla negativní.

„Policisté s mužem sepsali záznam o přestupku, který postoupí k dořešení na pardubický magistrát,“ dodala mluvčí.

Tzv. Hradubická silnice I/37 patří od dubna 2016 do kategorie Silnice pro motorová vozidla a auta tam mohou jezdit rychlostí až 110 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám