Hlavní obsah

Policie našla pilota, jehož letadlo na Litoměřicku strhlo vedení

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistům se podařilo vypátrat pilota, který letadlem na Litoměřicku přetrhl vedení vysokého napětí a odletěl neznámo kam. Pilot nehodu nenahlásil a odletěl pryč, policii na místo přivolali náhodní svědci. Jeho letadlo bylo nalezeno v Panenském Týnci.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Dva dráty vysokého napětí spadly do řeky Labe, jeden zůstal prověšený nad zemí.

Článek

Policisté ve čtvrtek potvrdili, že se jim podařilo pilota vypátrat na Lounsku. „Zjistili jsme totožnost pilota a jeho letadlo jsme zajistili,” řekla Novinkám policejní mluvčí Alena Bartošová.

„Celou věcí se i nadále zabýváme. Policisté zároveň zjišťují rozsah škod,” dodala Bartošová. Muž je podezřelý z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Hrozí mu až roční vězení.

Nehoda se stala ve středu odpoledne u Křešic na Litoměřicku. Svědci volající na linku 158 uvedli, že menší sportovní letadlo narazilo do drátů vysokého napětí a poté z místa odletělo neznámo kam. Dráty přitom spadly do řeky a poškozen měl být také sloup vysokého napětí. [celá zpráva]

Přivolaní policisté začali po pilotovi i letadle okamžitě pátrat. Na nejbližším letišti v Roudnici nad Labem však o žádném takovém letadle nevěděli.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté a energetici u místa nehody

Kvůli nehodě nefungovala ve středu odpoledne v několika obcích na Litoměřicku elektřina. Energetikům se podařilo v průběhu večera obnovit dodávky alespoň do některých z okolních obcí. Kvůli drátům, které spadly do Labe, byla navíc zastavena lodní doprava.

Reklama

Výběr článků

Načítám