Hlavní obsah

Namol opilá žena padala s dvouletým chlapcem, kterého vezla na kole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Na silně opilou ženu s kolem a dvouletým chlapcem upozornili policii tento týden lidé v Litomyšli na Svitavsku. Žena měla chlapce hlídat, místo toho se ale válela mezi květináči a nebyla schopna chůze. Dítě skončilo z preventivních důvodů v nemocnici.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Oznamovatel slyšel na ulici podivný rámus a při pohledu do těchto míst uviděl u květináčů ležící paní s kolem a s plačícím dítětem. To poté posadila do sedačky na kolo a tlačila ho při pravém okraji silnice ve směru k Smetanovu náměstí,“ popsala mluvčí policie Hana Kaizarová.

Daleko však nedošla a znovu upadla na zem i s dítětem. Zvednout se jí tentokrát pomohli kolemjdoucí a oznamovatel. Ten uvedl, že z ženy byl cítit alkohol a nedokázala ani stát. Toho byla svědkem také policejní hlídka, která přijela na místo.

Vzápětí se potvrdilo, že alkohol hrál v chování ženy podstatnou roli. „Opilá osmapadesátiletá žena, která měla dítě hlídat, se na výzvu policistů podrobila dechové zkoušce. Naměřená hodnota byla 2,54 promile v dechu,“ konstatovala mluvčí. Jaký vztah k dítěti žena měla, policie neuvedla.

Podle ní dítě nemělo na kole přilbu a nebylo připoutané k dětské sedačce. Policisté ho z preventivních důvodů nechali převést do nemocnice, kde se zjistilo, že žádné zranění neutrpělo. Ze špitálu si ho odvezla matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám