Hlavní obsah

V centru Prahy praskl vodovod, strážníci uzavřeli část náměstí Republiky

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Voda z prasklého vodovodního řadu zatopila ve středu odpoledne Králodvorskou ulici v centru Prahy. Přivolaní strážníci museli ulici i část náměstí Republiky uzavřít. Dopravu odkláněla policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Prasklý vodovod v centru PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Podle prvotních informací začala voda vyvěrat na povrch hned na několika místech. Jako první dorazili na místo strážníci městské policie, kteří museli Králodvorskou ulici uzavřít páskami.

„Naši strážníci uzavřeli ulici a usměrňovali dopravu. Věc si pak na místě převzali pracovníci vodovodů a kanalizací," řekla Novinkám mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Auta stála až u Vltavy

Dopravu z Revoluční ulice odkláněli dopravní policisté. Prakticky ihned se vytvořila dlouhá kolona, jejíž konec dosahoval až ke Štefánikovu mostu.

„Došlo k prasknutí vodovodního řadu o průměru 30 centimetrů. Událost nemá vliv na koncové spotřebitele. Všem lidem v okolí voda normálně teče," řekl Novinkám mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek.

Proč vodovod praskl, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám