Hlavní obsah

Cizinci vybírali peníze na falešnou sbírku, neunikli kameře a strážníkům

Praha

Pražští strážníci o víkendu opět vyjeli k falešné sbírce, peníze tentokrát vybírala dvojice v Modřanech. Kolemjdoucí přivolal na místo hlídku, jelikož se mu sbírka zdála podezřelá. To se vzápětí potvrdilo.

BEZ KOMENTÁŘE: Falešnou sbírku zachytila kameraVideo: MP Praha

 
Článek

Strážníky kontaktoval v sobotu odpoledne muž s tím, že sbírka probíhá na Sofijském náměstí. Městští policisté po příjezdu na místo dostihli ženu a muže, kteří podle nich aktivně oslovovali kolemjdoucí. Jejich nekalou činnost zachytil i dispečer za městským kamerovým systémem. Na záznamu lze vidět, jak se cizinci doslova vnucují kolemjdoucím.

„Hlídka zjistila, že se jedná o neoprávněnou sbírku. Dvojice neměla potřebná povolení, ani zapečetěnou schránku. Celou věc strážníci následně postoupili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu šetření,“ informoval mluvčí strážníků Jan Čihák.

Foto: asnep

Podle něj jde o několikátý případ v tomto roce. „Nabádáme proto občany, aby velice pozorně posuzovali, komu přispívají, a v případě podezření na neoprávněné vybíraní peněz, o skutečnosti informovali městskou nebo státní policii na linkách tísňového volání 156 a 158,“ upozornil Čihák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám