Hlavní obsah

Řidič, který v Holýšově zemřel pod vlakem, před srážkou objížděl náklaďák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holýšov

Padesátiletý řidič, který v pátek zemřel na železničním přejezdu v Holýšově na Domažlicku po srážce s vlakem, předtím nejspíš objel nákladní soupravu stojící před blikajícími červenými světly. Koleje přejížděl ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak nejméně se stovkou cestujících.

Foto: Drážní inspekce

Lokomotiva po střetu s autem vykolejila.

Článek

Lokomotiva před sebou po srážce tlačila po kolejích auto, které postupně narazilo do dvou výhybek. Ve vlaku se nikomu nic nestalo, řidič osobního automobilu na místě zemřel, řekla v pondělí policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Kvůli poškození kolejí, výhybek a zabezpečení přejezdu provoz na železniční trati Plzeň–Domažlice v Holýšově dva dny do nedělního odpoledne stál.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nerespektoval světlo a zvonek

Nehoda se stala v 15.50 na místní komunikaci mezi obcí Nový Dvůr a nádražím v Holýšově na přejezdu bez závor. Řidič osobního vozu Peugeot 406 jel na nádraží v Holýšově a řádně se nepřesvědčil, zda může na přejezd bezpečně vjet. Podle Brožové nerespektoval červené přerušované světlo a zvonek na přejezdu a objel nákladní vůz Mercedes s návěsem, který stál ve stejném směru před kolejemi. V tom okamžiku se osobní auto srazilo s vlakem jedoucím z Plzně do Domažlic. [celá zpráva]

Při nehodě vznikla podle Brožové škoda 1,5 miliónu korun. Případem se dál zabývají domažličtí kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám