Hlavní obsah

Černý pasažér se nechtěl smířit s pokutou, na revizory vytáhl nůž, pistoli i lopatu

Novinky, lsi
Praha

S nožem, plynovou pistolí a lopatou postupně vyrukoval na revizory v Praze černý pasažér, který se nedokázal smířit s tím, že by měl dostat pokutu. Zbraněmi chtěl dosáhnout toho, aby mu revizoři vydali zápis o kontrole. V pondělí o tom informoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Revizor dopravního podniku. Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v sobotu ráno, když jednatřicetiletý muž vyrazil bez jízdenky autobusem MHD na Břevnov. Cestou ho ovšem zkontrolovali revizoři.

Vzhledem k tomu, že neměl ani peníze na úhradu pokuty, musel vystoupit a kontrolorům předložit občanský průkaz, aby mohli sepsat zápis o provedené kontrole.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„To se mu ale nelíbilo a po chvilce požadoval navrácení svého dokladu totožnosti. To ale v danou chvíli nebylo možné, neboť revizoři ještě stále vypisovali úřední listinu,“ uvedl Hulan. S tím se černý pasažér nehodlal smířit, a tak na revizory vytáhl více než dvaceticentimetrový nůž.

„K ataku jako takovému naštěstí nedošlo, neboť útočníkovi v nejméně vhodnou chvíli nůž vypadl z ruky na silnici,“ doplnil mluvčí. Mezitím revizoři dopsali protokol, který jim muž podepsal, vrátili mu občanku a odjeli pryč.

Vzal si i pistoli a lopatu

S takovým koncem se ovšem muž nehodlal smířit, došel si domů pro plynovou pistoli, vzal si i psa a na kontrolory si počkal na konečné.

„S namířenou pistolí přistoupil k revizorům ve chvíli, kdy vypisovali dalšímu neplatiči sankci, a požadoval po nich vydání zápisu o provedené kontrole. Nečekal, zda mu revizoři vyhoví, a jednomu z nich se opakovaně pokusil vystřelit, z přibližně třiceticentimetrové vzdálenosti, do obličeje,“ popsal Hulan.

Zbraň mu však naštěstí selhala - vystřelila, až když ji sklonil k zemi. Poté si ještě domů skočil pro lopatu, se kterou na revizory mával zpoza plotu. To už však na místo dorazili policisté a agresora zadrželi. Poté ho obvinili z vydírání, za což mu hrozí až osm let vězení.

Pokuta při jízdě načerno je 800 korun při zaplacení na místě nebo do 15 dnů, pak se navyšuje na 1500 korun.

Anketa

Jeli jste někdy načerno?
ano
68,1 %
ne
31,9 %
Celkem hlasovalo 166 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám