Hlavní obsah

V exekuci na Kyjovsku zabavili rakve

Právo, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjov
Aktualizováno

Přes 600 kusů rakví zabavili v rámci exekuce úředníci územního pracoviště Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj v Kyjově. Jak Právu sdělil mluvčí finančníků David Stančík, důvodem exekuce jsou daňové nedoplatky. Jejich výši nespecifikoval, odkázal však na hodnotu zabavených zásob – zhruba tři milióny korun.

Foto: Archiv Finančího úřadu

Spodní díl jedné z rakví. Spodních dílů našli exekutoři výrazně méně.

Článek

Zabaveny byly kromě rakví ještě obývací stěny, čalouněný nábytek, postele, komody. V soupisu úředníci uvádějí 179 spodních dílů rakví a 459 vík. „Podle vyjádření dlužníka jsou spodní díly rakví používány opakovaně, z tohoto důvodu je v zásobách rozdílný počet spodních a vrchních dílů,“ doplnil Stančík.

S díly se možná čachrovalo

Majitel jedné z brněnských pohřebních služeb k tomu uvedl, že „normální je rakev vyrobit, nakoupit a prodat celou, případně půjčit – rovněž celou“.

Se spodními díly se teoreticky mohlo nějakým způsobem čachrovat; nicméně, podle odborníka z pohřebnictví, dlužící společnost může mít nepořádek ve skladovém hospodářství, nebo, a to je méně pravděpodobné, v určité době firma objednala méně spodních dílů.

Dlužníkem je firma prodávající nábytek a rakve se sídlem v okrese Hodonín poblíž Kyjova. Pokud své závazky vůči státu ani nyní dodatečně neuhradí, budou všechny zabavené věci prodány co nejdříve v dražbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám