Hlavní obsah

Opilé řidičce sebrali papíry, popila na kuráž a jela dál

Právo, ib
Tábor

Namol opilou řidičku načapali v pátek před polednem policisté v Táboře. Ztrátu řidičáku neprodleně zapila a opět sedla za volant. Když ji o tři hodiny později hlídka zastavila znovu, měla v krvi skoro čtyři promile alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Třiapadesátiletá žena ve Fiatu Bravo byla od počátku na silnici nepřehlédnutelná. „Při projíždění náměstím Františka Křižíka přejela přes ostrůvek křižovatky a dále pokračovala na Jordánskou hráz, kde jí šíře vozovky téměř nestačila,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Už když ji muži zákona stopli poprvé, nestačili se divit - nadýchala 3,42 promile. „Následnému lékařskému vyšetření se odmítla podrobit. Policisté jí odebrali řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ podotkl Doubek.

Jenže krátce po třetí odpoledne přijali policisté oznámení o „nejisté jízdě“ osobního automobilu Fiatu Brava, tentokrát ve směru z Tábora na Horky.

Ženě hrozí až rok za mřížemi

„Hlídky vůz rychle dojely a zastavily v prostoru u čerpací stanice na okraji Dolních Horek. Za volantem seděla jim známá žena. Před jízdou se zřejmě opět posilnila, neboť odborná zkouška na alkohol v jejím dechu tentokráte prokázala hladinu ve výši 3,69 promile,“ doplnil Doubek.

Dáma skončila na českobudějovické záchytce a brzy zamíří před soud - hrozí ji až rok za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám