Hlavní obsah

K podezřelému autu u Pražského hradu povolali pyrotechnika

Praha
Aktualizováno

Policejní akci spustil v sobotu odpoledne nález auta s korejskou převozní značkou na pražském Pohořelci nedaleko Pražského hradu. K vozu byli povoláni specialisté včetně pyrotechnika.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté uzavřeli ulici kvůli podezřelému autuVideo: Novinky

 
Článek

Auto, o němž se původně tvrdilo, že má francouzskou registrační značku, bylo zaparkované v Parléřově ulici a mělo tmavá skla, takže dovnitř nebylo dobře vidět. Byly v něm však spatřeny blíže neidentifikované dráty. Ačkoliv se může jednat třeba o dráty od nabíječky nebo jiného elektronického zařízení, byli na místo povoláni policejní specialisté.

Vůz ohledával pes speciálně vycvičený na vyhledávání výbušnin. Na místě operovali také těžkooděnci, hasiči a záchranáři. K autu byl vyslán policejní pyrotechnik. Žádný podezřelý předmět ale uvnitř nebyl. Policie se nicméně rozhodla zkontrolovat ještě další dvě auta v místě, ani v nich ale nic nenašla.

Ulice byla po celou dobu uzavřena a místem neprojížděly ani tramvaje.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

V evropských zemích platí zvýšená bezpečnostní opatření od teroristických útoků v Paříži z minulého týdne. V Praze v průběhu týdne policie posílila i hlídky u Francouzského institutu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisty v Praze vyděsilo podezřelé francouzské autoVideo: Novinky

Pražští policisté vyjížděli k podezřelému vozidlu s francouzskou značkou také ve čtvrtek večer, a to v Holešovicích. V autě, které patřilo mladému francouzskému sportovci, ale nic podezřelého nenašla. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám