Hlavní obsah

Po střetu s vlakem na Vsetínsku zbyla z osobního auta jen hromada trosek

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hromada trosek zůstala z osobního auta, do kterého v sobotu ráno narazil vlak u železničního přejezdu v Bystřičce na Vsetínsku. Vůz havaroval, sjel ze silnice a zůstal v prostoru kolejiště. Řidiči se podařilo vystoupit, vlak již před překážkou zabrzdit nestačil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vlak vlekl auto po střetu ještě sto padesát metrů.

Článek

„V 7:25 hodin přijalo operační středisko hasičů informaci o dopravní nehodě v obci Bystřička, při níž došlo ke střetu osobního automobilu s vlakem. Podle prvotních informací se ve vozidle nikdo nenacházel. K události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí,“ informoval Pavel Řezníček z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

„Osobní automobil Škoda Felicia sjel z komunikace a zůstal v prostoru kolejiště. Řidič po nehodě z vozu vystoupil. Vlak, který následně místem projížděl, však nedokázal dobrzdit, a po střetu táhnul prázdné vozidlo ještě asi 150 metrů. Ve vlakové soupravě v té době cestovalo asi padesát osob. Řidič ani žádný z cestujících však naštěstí zraněni nebyli,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám