Hlavní obsah

Řidič citroënu na rovné silnici srazil cyklistku. Na místě zemřela

– Hranice

Sedmačtyřicetiletá cyklistka zemřela ve středu večer nedaleko Hranic na Přerovsku po střetu s osobním autem. Podle policie do ní řidič auta narazil na rovném úseku, zemřela na místě. Policisté nehodu vyšetřují pro podezření z usmrcení z nedbalosti. Ve čtvrtek to řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Ilustrační snímek

Článek

Nehoda se stala ve 20.30 za obcí Jezernice ve směru od Lipníku nad Bečvou na Hranice.

„Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Citroën jel uvedeným směrem a pravděpodobně na rovném úseku komunikace nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a narazil do cyklistky, která jela stejným směrem na elektrokole,” uvedla policejní mluvčí.

Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, škoda byla vyčíslena na 160 000 korun.

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo od ledna včetně této nehody již 29 lidí. Počet letošních mrtvých již převýšil čísla za celý loňský rok. Naposledy zemřel jednačtyřicetiletý řidič motocyklu, který se u Palonína na Šumpersku střetl s osobním autem.

Prázdniny mají dosud sedm obětí; tři z nich zemřely v červenci. Největší nárůst počtu tragických nehod zaznamenalo dosud podle policejních statistik Šumpersko, počet nehod narostl nejvíce na Prostějovsku.

Při dopravních nehodách na silnicích Olomouckého kraje zemřelo loni 28 lidí. O rok dříve to bylo 27 obětí. Nejhorší statistiky zaznamenali policisté v roce 2011, kdy na silnicích kraje zemřelo 45 lidí, od té doby podle vedoucího odboru služby dopravní policie Dušana Věženského čísla postupně klesala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám