Hlavní obsah

Další kamión vjel na koleje na červenou, na Kladensku přerazil závoru a jel dál

Kladno

Další případ proražení závory zaznamenali v pondělí policisté na Kladensku. Řidič kamiónu vjel na přejezd na červenou, a když se mu do cesty začala spouštět závora, zlomil ji. Policisté ho našli v místním cukrovaru, kam měl namířeno.

Foto: Policie ČR

Zlomená závora na přejezdu

Článek

Řidiči-cizinci se nechtělo čekat na železničním přejezdu v obci Zvoleněves, a tak se rozhodl svou cestu zrychlit jízdou na červenou.

„Vjel na vícekolejový přejezd ve chvíli, kdy došlo ke spouštění závor. Následně při objíždění spuštěné závory pravou částí tahače zn. DAF narazil do železniční závory, kterou zčásti odlomil a z místa nehody ujel,“ sdělila mluvčí policie Michaela Nováková.

Foto: Policie ČR

Zlomená závora na přejezdu

Přivolaní policisté začali po řidiči pátrat a zanedlouho ho našli v místním cukrovaru. Pětadvacetiletý mladík se k dopravní nehodě přiznal. „Na místě byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Škoda byla vyčíslena na tisíc korun na přeražené závoře, na nákladním vozidle škoda nevznikla,“ konstatovala Nováková.

Cizinec je podezřelý z přestupku. Podle policie byl osobní vlak jedoucí z Kralup nad Vltavou do Slaného v době nehody ve stanici Zvoleněves.

Podobný incident řešili policisté na Českolipsku v pátek, kde ale řidič po projetí ujel a dosud se ho nepodařilo vypátrat. [celá zpráva]

V druhé polovině července projel kamión na červenou také ve Studénce a uvízl mezi závorami. Přijíždějící pendolino už nestačilo zabrzdit a do kamiónu na přejezdu narazilo. Tři lidé zemřeli a skoro dvě desítky se zranily. Řidič byl obviněn z obecného ohrožení a skončil ve vazbě.  [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Chodci šli ve Studénce na červenou přes přejezd, zadržela je policieVideo: Pavel Karban, Právo

Anketa

Měly by se zpřísnit postihy řidičů, kteří vjedou na červenou na přejezd?
Ano, ohrožují sebe i ostatní
98,5 %
Ne, je to jejich věc
1,5 %
Celkem hlasovalo 3625 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám