Hlavní obsah

Na dálnici D5 na Tachovsku zadrželi kamión se 76 běženci

Právo, Novinky, ok, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov
Aktualizováno

Na dálnici D5 u Ostrova u Stříbra na Tachovsku zadržela v pátek ráno policie kamión, který převážel 76 běženců. Kamión řídil Maďar, policie případ vyšetřuje. Běženci při transportu neutrpěli žádná zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Běženci odjeli za dohledu policistů autobusemVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Hlídky policie kontrolovaly v pátek na dálnici D5 kamión řízený maďarským státním příslušníkem, ve kterém se nacházelo 76 osob z toho 23 dětí. Zřejmě se jedná o uprchlíky z Pákistánu, Afghánistánu a Sýrie, kteří budou následně umístěni do záchytného zařízení s volnou kapacitou,“ informovala mluvčí policie Martina Kohoutová.

Doplnila, že řidič a jeho spolujezdec byli zadrženi pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. „Jakmile bude zahájeno jejich trestní stíhání, budeme zvažovat podání podnětu státnímu zástupci k návrhu na vzetí do vazby,” konstatovala Kohoutová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Před jedenáctou hodinou odjely z areálu dálniční policie v Ostrově u Stříbra, kde policisté kamión odstavili, autobusy s cizinci na služebnu cizinecké policie v Plzni. V autobusu s nimi jeli policisté s rouškami.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Běžence převezly autobusy na cizineckou policii v Plzni.

Ve čtvrtek se vzbouřili migranti v zařízení pro cizince v Bělé pod Bězdězem. Asi 60 běžencům se nelíbilo, že s nimi nikdo nemluví. Cizinci se dožadovali propuštění na svobodu. Vytrhli dvě branky, ale nepodařilo se jim poškodit oplocení areálu, takže nedošlo k útěku žádného z cizinců. [celá zpráva]

Různé formy protestu v podobných zařízeních jsou podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové běžné. Běženci například drží hladovky nebo se snaží sebepoškozovat, protože v táboře nechtějí být a nechtějí být eskortováni zpět do země, ze které uprchli.

Z uprchlického zařízení v Bělé pod Bezdězem se pokusilo utéct padesát migrantůVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám