Hlavní obsah

Pronásledovaný řidič vjel na přejezd se spuštěnými závorami, zastavil ho až výstřel

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Tříčlennou posádku stíhali v úterý odpoledne policisté na okraji Prahy. Mladý řidič při jízdě ohrožoval ostatní řidiče, vjel také na železniční přejezd v době, kdy byly spuštěny závory. Posádku se nakonec podařilo zadržet po varovném výstřelu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie posádku zadržela v BěchovicíchVideo: Novinky

 
Článek

Hlídka chtěla zastavit podezřelé auto v ulici Ke Klíčovu, protože řidiče znala a několikrát ho řešila. Mimo jiné už v minulosti policistům ujížděl. Čtyřiadvacetiletý muž ale zastavit odmítl a zamířil na okraj Prahy, odkud se během několika minut dostal až do Běchovic.

„V ulici Podnikatelská pak narazil do betonového sloupu a všichni tři začali utíkat. Policisté proto použili donucovací prostředek varovný výstřel. Posádku následně zadrželi. Dívka, která utíkala s nimi, byla převezena se zraněním hlavy do nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí policie Iveta Martínková.

Podle ní řidič ohrozil několik účastníků silničního provozu, ale vjel rovněž na železniční přejezd, kde již svítila červená světla, a závory byly spuštěné. „Řidič jednu ze závor poškodil,“ uvedla Martínková.

Mladý šofér měl pozitivní test na drogy, a sice pervitin. Za volantem rovněž neměl co dělat. Policisté případ dále vyšetřují a zvažují právní kvalifikaci.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám