Hlavní obsah

Střelec na Brněnsku na útěku přepadl večerku

Právo, Novinky, ok, jap, mh
Žebětín
Aktualizováno

Desítky policistů pátraly u obce Žebětín na Brněnsku po pachateli trestného činu, který střílel na jedoucí auto. Motiv ani bližší informace zatím nejsou známy. Stejný pachatel přepadl později i prodejnu potravin v Bystrci.

Foto: Policie ČR

Útočníka zaznamenaly kamery v obchodě.

Článek

„Momentálně pátráme po pachateli trestného činu, který ohrožoval muže ve vozidle a rovněž obsluhu prodejny potravin v Bystrci. Podle všeho jde o totožného pachatele,” řekl Právu policejní mluvčí Pavel Šváb. "Před 19:00 jsme silnici znovu otevřeli a místo opustili. Pátrání pokračuje jinde a jinak," řekl Šváb.

Podle informací Práva neznámý útočník nejprve kolem 13. hodiny vystřelil na projíždějícího řidiče nedaleko obce Žebětín. Ten ovšem stihl z místa ujet k domu, ve kterém bydlí i motocyklový závodník Karel Abraham, kde počkal na pomoc.

Policejní mluvčí odmítl upřesnit, zda byl řidič při útoku zraněn. Mluvčí jihomoravských záchranářů ČTK potvrdila, že zdravotníci po poledni vyjížděli do Žebětína, kde ošetřili zraněného a převezli ho do nemocnice.

O hodinu později pravděpodobně tentýž útočník přepadl večerku v Bystrci, kde se domáhal peněz. „Při přepadení nebyl nikdo zraněn,” řekl Šváb.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pátrání po neznámém střelci

Podle mluvčího policie by měl být útočník asi 180 cm vysoký, štíhlé postavy. Byl oblečený do mikiny s kapucí, na zádech měl batoh a maskoval se černobílým šátkem. „Své oběti ohrožoval krátkou střelnou zbraní, pravděpodobně revolverem,” doplnil Šváb.

Policisté zároveň upozorňují, aby se lidé nepokoušeli útočníka zadržet na vlastní pěst.

Obec policisté uzavřeli

Čtenář Novinek kolem poledne uvedl, že se do obce nedá dostat, policisté ho tam odmítli pustit s tím, že se tam stala mimořádná událost. Nad obcí a okolím létal také policejní vrtulník.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Po střelci pátrají desítky policistů

„O události nic nevíme, informovala jsem se u pana starosty a ani on nemá žádné informace. Policie nám nic nesdělila, zřejmě má hodně práce,“ sdělila Novinkám kolem 15. hodiny místostarostka Žebětína Dana Bartoňková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám