Hlavní obsah

Podnapilý řidič uháněl po D3 rychlostí 238 km/h

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Po dálnici D3 uháněl v neděli další řidič, který rozhodně nehodlal respektovat dopravní předpisy. Už když se na něj policisté zaměřili, jel se svým nissanem 172 km/h, poté ovšem ještě zrychlil až na 238 km/h. Při následné kontrole se navíc ukázalo, že se před jízdou posilnil alkoholem.

Foto: Policie ČR

Řidič uháněl rychlostí 238 km/h

Článek

Řidič nissanu jel ve směru na Veselí nad Lužnicí. „Na 71. kilometru v tu dobu prováděli dálniční policisté měření silničním rychloměrem,“ uvedl v pondělí mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Ve chvíli, kdy policisté začali auto sledovat, začal postupně jeho řidič zvyšovat rychlost ze 172 na 238 km/h. To vše v úseku, kde je nejvyšší povelená rychlost 130 km/h.

„Po zjištění uvedených skutečností policisté řidiče předepsaným způsobem zastavili a následně ho vyzvali k provedení dechové zkoušky,“ uvedl mluvčí.

Měřicí přístroj nakonec ukázal hodnotu 0,40 promile alkoholu v krvi. Řidič tak na místě přišel o řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. „Po zadokumentování bude celý případ předán do kompetence místně příslušné obce s rozšířenou působností,” doplnil Bajcura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám