Hlavní obsah

Požár zničil garáž, auta i nový dům. Škoda je šest miliónů

Právo, jr
Zlín

Až do výše šesti miliónů korun se vyšplhala výše škody po požáru, který v noci na pondělí likvidovali hasiči v Hvozdné na Zlínsku. Oheň zničil dvě osobní auta, přístřešek, pod kterým stála, a rozšířil se i do interiéru garáže rodinného domu a na jeho střešní a podkrovní konstrukce.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár ve Hvozdné na Zlínsku způsobil škodu za šest miliónů korun.

Článek

„Deset minut po druhé hodině byl na tísňovou linku krajských hasičů ve Zlíně oznámen požár přístřešku a dvou osobních vozidel v obci Hvozdná u Zlína,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár ve Hvozdné na Zlínsku způsobil škodu za šest milionů korun.

„Do boje s plameny nasadili hasiči celkem pět útočných proudů. Zvýšená spotřeba vody si vynutila zřízení kyvadlové dopravy vody z obce Hvozdná a povolání další cisterny. K likvidaci požáru tak bylo nasazeno celkem pět cisternových vozidel a automobilní žebřík,“ řekl mluvčí.

Asi po dvaceti minutách dostali hasiči požár pod kontrolu a zabránili jeho šíření na další části rodinného domu. Po likvidaci plamenů provedli částečné odstranění střešní krytiny, dohašení skrytých ložisek hoření a odvětrání objektu. Šest minut po čtvrté hodině byla velitelem zásahu ohlášena likvidace požáru.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár ve Hvozdné na Zlínsku způsobil škodu za šest milionů korun.

„Podle prvotních výsledků šetření dosáhla škoda výše šesti miliónů korun. Hasiči zachránili další majetek v hodnotě asi dva milióny. V dopoledních hodinách bude pokračovat vyšetřování příčiny vzniku požáru, a to i za pomoci služebního psa pro vyhledávání přítomnosti hořlavých kapalin na požářišti,“ sdělil Libor Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám