Hlavní obsah

Policie obvinila 28 bývalých zastupitelů Prahy 11

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila osmadvacet bývalých zastupitelů Prahy 11. Usnesení ve středu dopoledne dorazilo stíhaným zastupitelům v čele s exstarostou Daliborem Mlejnským, který byl členem ODS. S odvoláním na zdroj blízký vyšetřování o tom informoval server Neovlivni.cz

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dalibor Mlejnský na archivním snímku

Článek

Většina obviněných je podle serveru podezřelá z pokusu o zneužití pravomoci úřední osoby a z pokusu o porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Obvinění se týká obchodů městské části se společností Tweelingen, jejíž majetková struktura není jasná. Ta získala atraktivní pozemky v okolí Litochlebského náměstí v Praze, kde má v budoucnu stát mrakodrap.

I minulý rok začala policie stíhat 40 bývalých zastupitelů Prahy 11 kvůli podezření, že v letech 2010 a 2011 nevýhodně rozprodávali obecní majetek. Škodu policie tehdy vyčíslila na 20 miliónů korun.

U bývalého starosty Mlejnského vloni policisté našli a zabavili 29 miliónů korun, píše server. Mlejnský i další obvinění zastupitelé obvinění odmítají.  "Považuji ho za naprosto absurdní," řekl Mlejnský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám