Hlavní obsah

Policie obvinila po zásahu proti extremismu šest lidí

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v souvislosti s úterním zátahem na extremisty po celé České republice obviní šest lidí. Další podrobnosti odmítla mluvčí Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová sdělit vzhledem k tomu, že akce nadále probíhá.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Policisté střeží oblast, kde bylo nalezen nástražný výbušný systém.

Článek

„V souvislosti se zátahem na extremisty policie obviní či už obvinila šest lidí,“ řekla Zenklová s tím, že akce nadále probíhá.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zasahoval v úterý po celé České republice proti extremistům. V Brně-Králově Poli policie našla extrémně nebezpečný předmět, jehož povahu neupřesnila. Podle informací redakce to byla trubka naplněná výbušninou.

Nástražný výbušný systém byl uložený v bytě panelového domu. V souvislosti s nálezem museli čtyři lidé dočasně opustit své obydlí. Zásah pyrotechniků trval několik hodin, ulice v okolí střežily policejní hlídky.

Večer pak policie zasahovala i v Komunitním centru Ateneo v Mostě, kde se pořádají diskusní večery a projekce. Na místě byli jak uniformovaní policisté, tak kriminalisté v civilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám