Hlavní obsah

K ledu jde i druhý případ nařčení ze zneužití dítěte mužem, který se oběsil

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policisté odložili i další případ, kdy byl otec z Klatovska nařčen ze sexuálního zneužívání dítěte. Šestačtyřicetiletý muž se v lednu oběsil poté, co jej začala prověřovat policie kvůli podezření z pohlavního zneužívání pětileté dcery, na které upozornila speciální pedagožka a které se nakonec neprokázalo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po sebevraždě muže se ozvala jeho 31letá neteř, která tvrdila, že ji v dětství sexuálně zneužíval. Uváděla, že když byla se strýcem o samotě, svlékal ji, osahával na přirození a také mu musela masírovat penis. Dokonce se podle její výpovědi pokusil o soulož. To ji mělo být mezi šesti a osmi lety. Policisté nyní vyšetřování uzavřeli s tím, že trestní stíhání je nepřípustné s ohledem na uplynutí promlčecí doby.

Žena hovořila o tom, že ke zneužívání mělo docházet v době, kdy ji matka svěřovala na hlídání své sestře, bývalé manželce podezřelého. Strýc ji prý tehdy říkal, že o tom nesmí nikomu říkat, že to zůstane jejich tajemstvím.

Nikdy se s tím nikomu nesvěřila, protože se údajně bála, že ji nikdo neuvěří. V té době byla sexuálně zneužitá i jiným příbuzným, a když to doma řekla, nebrali ji vážně. Tehdy ale její tvrzení potvrdila sousedka, která to viděla, a dotyčný muž byl za pohlavní zneužití odsouzen.

Sebevražda ze zoufalství

Exmanželka podezřelého muže nezjistila, že by se k neteři někdy choval nějak nevhodně. „Nikdy se mi s ničím nesvěřila. Řekla mi o tom až po jeho sebevraždě,“ řekla žena. Stejně reagovala i matka údajně zneužité ženy s tím, že dcera o tom začala mluvit až po sebevraždě strýce.

Partnerka podezřelého muže a matka jejich dvou malých holčiček od začátku popírá, že by byl její druh schopen dítěti jakkoliv ublížit. Tvrdí o něm, že byl vzorný otec. Podle ní ho k sebevraždě dohnalo zoufalství. „Nevyrovnal se s tím, že mu sociálka zakázala styk s dětmi, které nadevše miloval,“ je přesvědčena žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám