Hlavní obsah

Lanovce ve Špindlerově Mlýně se propadlo nástupiště

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špindlerův Mlýn
Aktualizováno

Propadnutý strop lyžařského servisu zastavil ve čtvrtek dopoledne svatopetrskou lanovku na Pláně ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Budova lyžařského servisu a sociálního zázemí zároveň podpírá konstrukci nástupiště u dolní stanice čtyřsedačkové lanovky.

Foto: David Taneček, ČTK

Nástupiště se kvůli propadnutému stropu nebezpečně naklonilo.

Článek

Zaměstnanci úschovny lyží stačili přízemní objekt starý zhruba stejně jako lanovka z osmdesátých let minulého století včas opustit. Nástupiště se kvůli propadnutému stropu nebezpečně naklonilo na bok a zůstalo viset ve vzduchu.

Foto: Jan Paládka

Ve Skiareálu Špindlerův Mlýn se zřítila konstrukce nástupu lyžařů na čtyřsedačkovou lanovku na Pláně.

Místo stačili pracovníci špindlerovského Skiareálu včas uzavřít a zabránit tak možným zraněním lyžařů. „Naštěstí jsme možné nebezpečí včas identifikovali a nástupiště i lyžařský depot stačili zavčasu vyklidit,“ potvrdil šéf Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

Foto: Martin Jandura

Nakloněné nástupiště a poničený objekt skiservisu

Nejdříve slyšeli praskání

Bez újmy na zdraví vyvázli i lidé uvnitř servisního objektu. „Zaslechli podezřelé praskání a stačili utéct. Strop se propadl zhruba čtyřicet minut potom. Naštěstí bylo dost času nebezpečné místo vyklidit,“ upřesnil Jílek.

Foto: Jan Paládka

Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Lanovku musel Skiareál do doby, než dojde k posouzení statikem a nutným opravám zničeného objektu a nástupiště, načas zastavit. „Ostatní přepravní zařízení normálně jezdí. Areál je propojený, takže lyžování to příliš neomezí,“ tvrdí Jílek.

Foto: Jan Paládka

Nehoda ve Skiareálu Špindlerův Mlýn

Reklama

Výběr článků

Načítám