Hlavní obsah

Celníci našli 200 tisíc kusů padělků baterií Duracell

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Téměř 200 tisíc zdařilých kusů padělků baterií Duracell odhalili středočeští celníci. Pokud by se baterie podařilo prodat, vznikla by majiteli práv k ochranné známce škoda téměř deset miliónů korun. Jejich použití by navíc mohlo být nebezpečné, informovala ve čtvrtek mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj Yvona Matějková.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

Padělané baterie zadržené celníky

Článek

Celníci rozhodli o provedení kontroly, když k proclení dorazil kamión z Číny s deklarovaným zbožím baterie značky Golden Queen.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

Padělané baterie Duracell

„Po otevření krabic však našli baterie označené jako Duracell Plus Power. Pro podezření z porušení práva duševního vlastnictví ochranné známky bylo zboží zajištěno,“ sdělila mluvčí.

Padělky mohou být nebezpečné

Celníci o zásilce informovali zástupce majitele práv, který potvrdil, že se opravdu jedná o padělek. Baterie se designem ani kvalitou neshodovaly s originálními výrobky.

Foto: Celní úřad pro Středočeský kraj

Zásilka obsahovala téměř 200 tisíc kusů padělaných baterií.

„Padělané baterie mohou mít například nižší než deklarovanou kapacitu, menší výdrž a vzhledem k nízké kvalitě také hrozí riziko poškození přístroje nebo zdraví uživatelů,“ uvedla Matějková s tím, že zboží bude pod celním dohledem zničeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám