Hlavní obsah

Družce hrozil podříznutím a zastřelením, je vyšetřován na svobodě

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivé chvilky prožívala v únoru několikrát po sobě žena z Jindřichohradecka, když se rozhodla, že odejde od svého druha. Ten se s tím nevyrovnal a hrozil jí smrtí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Osmatřicetiletý agresor družce opakovaně vyhrožoval. Agresivní chování podezřelého mělo vyvrcholit dne 11. února, kdy po opětovné předchozí slovní rozepři měl ženu fyzicky napadnout. Poté ji měl pod hrozbou namířené zbraně donutit nastoupit do jejího vozidla a odvézt do lesního porostu nedaleko Jindřichova Hradce. Tam ji donutil z auta vystoupit a pokračoval ve výhrůžkách,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Žena se pokusila násilníkovi záměr ji zabít vymluvit a slíbila mu, že dá jejich vztahu ještě šanci, což se jí podařilo. Mluvčí pak dodala, že ještě týž den muže zadržela zásahová jednotka policie Jihočeského kraje a skončil v policejní cele.

Následně byl obviněn z trestných činů vydírání a nebezpečné vyhrožování. Policejní komisař, který se případem zabývá, podal rovněž návrh na jeho vzetí do vazby, ale soud tento požadavek neakceptoval a tak je agresivní muž vyšetřován na svobodě. V případě uznané viny mu hrozí odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám