Hlavní obsah

Mladý muž odešel po hádce trucovat na střechu, nemohl slézt dolů

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neobvyklý zákrok mají za sebou brněnští strážníci. V úterý večer na jejich tísňovou linku zavolal mladý muž, který uvízl na střeše jednoho z bytových domů a nevěděl, jak se má dostat dolů. Na střechu odešel trucovat po hádce s přítelkyní, ovšem pak se bál kvůli námraze slézt zpátky.

Muž vylezl na střechu a kvůli námraze nemohl dolůVideo: Městská policie Brno

 
Článek

„Strážníci vylezli po žebříku do půdní šachty, odkud na devětadvacetiletého muže volali. Ten seděl na okraji budovy s nohama opřenýma o hromosvod a odpovídal jim rozechvělým hlasem, že střecha i hromosvod jsou namrzlé, on se nemůže po střeše pohybovat a má strach, že se zřítí na ulici. Jeden ze strážníků, jištěný na provazech svými kolegy, proto vylezl na střechu a mladého muže ukotvil do sedáku,“ popsal zásah mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Po ukotvení si strážníci mladého muže pomocí lan přitáhli až k otvoru půdní šachty a jistili ho i při sestupu po žebříku. „Mladík působil fyzicky i psychicky v pořádku a lékařskou péči odmítl. Na místo ovšem dorazila přivolaná hlídka státní policie, které strážníci vzhledem k neobvyklým okolnostem předali případ k došetření,“ dodal Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám