Hlavní obsah

Z nadjezdu na D1 někdo házel dřevo na auta, 25 jich bylo poškozeno

Aktualizováno

Dvojice neznámých pachatelů házela ve čtvrtek večer z mostu na D1 u Hranic na Přerovsku kusy dřeva na auta. 25 vozů v obou jízdních směrech bylo poškozeno. Auta pak dálnici mezi Olomoucí a Ostravou blokovala mezi 306. až 312. kilometrem. Jeden člověk byl zraněn, řekla Novinkám mluvčí olomoucké policie Irena Urbánková.

Neznámí pachatelé házeli na auta dřevěné špalkyVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Nehoda byla nahlášená krátce před půl osmou večer. Na místě zasahovali také hasiči.

„Hasiči po příjezdu zjistili, že ve směru z Olomouce na Ostravu je poškozeno několik vozidel, nákladních i osobních. Průzkumem bylo zjištěno, že poškozená vozidla stojí na úseku asi šesti kilometrů dálnice, zhruba mezi 306. až 312. kilometrem dálnice D1,” uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Zraněná osoba byla podle Hacsikové ošetřena na místě.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jeden z poškozených kamiónů

„Po pachatelích policie intenzívně pátrá. Řidiče v projíždějících autech ohrožovali u sjezdu na Hranice na Moravě. Házeli na ně dřevěné předměty,“ řekla Urbánková.

Stejný útok na jiném místě

Podobný případ policisté zaznamenali už před šestou hodinou večer. Policejní mluvčí Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková potvrdila, že zatím neznámé osoby házely dřevěné předměty na nákladní vozidla z nadjezdu nad dálnicí na 312. kilometru. Cílem ataku se stala auta jedoucí ve směru na Ostravu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jeden z poškozených kamiónů

„Poškozených je pět vozidel, škoda zatím není specifikována, nemáme informace, že by došlo ke zranění osob,“ uvedla Holčáková. V tomto případě nebyl nikdo zraněn.

„Je reálné, že všechna poškozená auta budou pojízdná, policisté událost prověřují,“ doplnila mluvčí Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám