Hlavní obsah

Zaklíněný řidič čekal na Vsetínsku na záchranu 16 hodin

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Na odlehlém místě a bez signálu mobilního telefonu čekal téměř 16 hodin na záchranu 63letý muž u obce Hovězí na Vsetínsku. Po havárii svého vozu byl totiž zaklíněný a sám se z auta nedokázal dostat. Po mnoha hodinách mu pomohl až kolemjedoucí řidič.

Foto: HZS Zlínského kraje

Řidič se kvůli zdravotním problémům nemohl dostat z havarovaného auta.

Článek

Starší muž havaroval se svým autem Suzuki v pondělí kolem 16.30 u obce Hovězí, konkrétně části Hovízky-Potoky, která je podle hasičů odlehlou oblastí, kde je minimální provoz.

„Auto sjelo do příkopu s potokem a tam zůstalo převrácené na pravém boku. Řidič měl dolní končetiny zachyceny pod sedadlem a nemohl se z vraku dostat vlastními silami,“ uvedl mluvčí hasičů Libor Netopil.

Po nehodě řidič ještě netušil, že v nepříjemné poloze bude muset vydržet celou noc. Po zjištění, že v místě není ani signál mobilu, se musel vyrovnat také s nízkými teplotami. Pomoci od jiného řidiče se dočkal až po osmé hodině ráno.

Foto: HZS Zlínského kraje

Řidič se kvůli zdravotním problémům nemohl dostat z havarovaného auta.

„Muž byl při vědomí a s hasiči komunikoval. Stěžoval si pouze na 'trnutí' levé poloviny těla. Hasiči ho bez použití vyprošťovacího zařízení z havarovaného vozidla vyprostili a následně předali zdravotníkům ke kontrole,“ sdělil mluvčí hasičů.

„Řidič měl jisté zdravotní problémy, které mu zabránily, aby se z auta dostal sám. Nebýt této indispozice, z auta by se dostal. Nijak vážně zraněn nebyl. Příčinou nehody byla pravděpodobně nepřizpůsobená jízda stavu silnice, která byla zasněžená,“ řekla Novinkám mluvčí policie Lenka Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám