Hlavní obsah

Dvanáctiletou dívku našli doma v bezvědomí, přiotrávila se plynem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Dvanáctiletá dívka se v úterý večer přiotrávila v Novém Jičíně plynem, který unikal z karmy umístěné v koupelně. Školačku v bezvědomí objevili příbuzní, kteří přivolali záchranku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Její stav byl život ohrožující. Posádka na místě zjistila, že pacientka je intoxikovaná oxidem uhelnatým, jehož zdrojem byla pravděpodobně plynová karma. Tým záchranné služby poskytl dívce potřebné přednemocniční ošetření – podal kyslík, zahájil podávání léků a připravil postiženou k transportu do zdravotnického zařízení. Za stálého sledování základních životních funkcí byla přepravena do Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že zimní období bohužel každoročně přináší vyšší výskyt otrav oxidem uhelnatým. Od počátku listopadu záchranka na území Moravskoslezského kraje vyjížděla již k téměř třem desítkám pacientů, kteří byli intoxikováni plynem z karmy nebo zplodinami z kamen na tuhá paliva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám