Hlavní obsah

Muž obviněný z vraždy devítileté dívky z Klášterce zůstane ve vazbě

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Pětadvacetiletý muž obviněný z loňského znásilnění a vraždy devítileté dívky z Klášterce nad Ohří zůstane nadále ve vazební věznici. Rozhodl o tom ústecký okresní soud. Státní zástupce žádal prodloužení vazby kvůli obavám z útěku a opakování trestné činnosti. Obviněný podle něj žádal propuštění z vazby s tím, že bude žít u své matky. Soudce Martin Majchrák však jeho žádost zamítl.

Muž obviněný z vraždy devítileté dívky z Klášterce zůstane ve vazběVideo: Karel Otcovský, Novinky

 
Článek

„Soud má obavu, že by obviněný v případě propuštění na svobodu, byť s náhradou vazby instituty, které zákon připouští, to znamená písemný slib a dohled probačního úředníka, utekl nebo se skrýval před orgány činnými v trestním řízení. Respektive, že by v trestné činnosti pokračoval. K tomuto závěru, zejména pokud jde o útěkovou vazbu, soud vedou závěry znaleckých posudků, které byly v mezidobí vypracovány," řekl novinářům soudce.

Devítiletá Eliška se ztratila loni 9. září cestou ze školy. Ještě tentýž den po ní začali pátrat policisté, hasiči i dobrovolníci. Tělo dívenky objevili o den později u Ciboušova, asi kilometr od místa, kde bydlela s babičkou. Kriminalisté zjistili, že muž měl děvče nejprve oslovit a potom vylákat na odlehlé místo nedaleko Klášterce, kde byla později nalezena bez známek života.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dívka muže znala, byl jejím vzdáleným příbuzným.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé si připomínají Elišku před školou v Klášterci nad Ohří Video: Karel Otcovský, Právo

Kriminalisté už provedli rekonstrukci vraždy. Zúčastnili se jí také znalci, kteří závěry doplní do svých posudků. Dozorující státní zástupce už dříve řekl, že obviněného budou zkoumat psychiatři, psychologové a sexuologové. Muž strávil několik týdnů na psychiatrickém oddělení vězeňské nemocnice.

Obviněnému hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám