Hlavní obsah

Vykolejenou lokomotivu na Kolínsku přijela vyprostit „porodní bába”

Novinky, Ondřej Kořínek
Poříčany

Přes 13 hodin vyprošťovali drážní hasiči spolu s techniky vykolejenou lokomotivu po úterní srážce v Poříčanech. Pomohl jim také speciální kolejový jeřáb, kterému se slangově říká porodní bába. Zveřejnili rovněž fotografie, jež ukazují, že cestující v osobním vlaku měli obrovské štěstí.

Foto: HZS SŽDC Praha

Speciální jeřáb vyprošťuje lokomotivu

Článek

Speciální jeřáb přijel k lokomotivě po vedlejší koleji poté, co byl odtažen osobní vlak elefant. Poněvadž se nezvedá rameno jeřábu, může pracovat pod trakčním vedením.

Foto: HZS SŽDC Praha

Záběry hasičů z osobního vlaku

„Háky se pak upevní za nárazník nebo pevnou část. Rameno se samo o sobě nezvedá, fungují jenom navijáky, které se přichytí za jednu stranu a lokomotivu zvednou,” popsal vyproštění mluvčí SŽDC Marek Illiaš. Lokomotiva byla odtažena do depa ve středu nad ránem.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaků v PoříčanechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle úterního vyjádření náměstka generálního inspektora Drážní inspekce Jana Kučery je pravděpodobné, že strojvedoucí osobního vlaku projel návěstidlo v poloze stůj a na výhybce se srazil s rychlíkem. [celá zpráva]

Foto: HZS SŽDC Praha

Záběry hasičů z osobního vlaku

Kromě jedné ženy, která utrpěla lehké zranění, ale ošetření nepožadovala, nebyl nikdo zraněn. Trať byla v provozu několik hodin pouze po jedné koleji. Škoda byla vyčíslena na 4,5 miliónu korun.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Osobní vlak elefant doslova vytlačil z kolejí lokomotivu rychlíku.

Foto: HZS SŽDC Praha

Kolejový jeřáb přezdívaný porodní bába

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám