Hlavní obsah

Nákladní vlak během jízdy ničil trať, odnesly to výhybky i návěstidla

– Přerov • Aktualizováno

Nákladní vlak se špatně umístěným nákladem poničil v pondělí večer trať na Přerovsku. Poškodil několik návěstidel a výhybky, škoda je 6,5 miliónu korun. Doprava byla po nehodě omezena, ráno už vlaky jezdí bez problémů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve 20:20. Nákladní vlak nejprve v Prosenicích na Přerovsku vyvrátil na trase návěstidlo, do něhož poté narazil osobní vlak jedoucí opačným směrem z Olomouce do Suchdolu nad Odrou.

"Šetřením na místě mimořádné události bylo zjištěno, že návěstidlo poškodil projíždějící nákladní vlak, který převážel cívky s dráty. Nákladní vlak s uvolněným nákladem pokračoval z Prosenic do stanice Přerov, kde při vjezdu do stanice poškodil výhybky a další návěstidla," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Okolnosti nehody na místě stále vyšetřují inspektoři, zavinil ji ale zřejmě špatně umístěný náklad. "Náklad na vlaku byl pravděpodobně na voze špatně umístěn a vyčníval," doplnil Drápal.

Celková škoda byla odhadnuta na 6,5 miliónu korun, z toho škoda na vlaku a na trati je šest miliónů korun a půl miliónu korun na nákladu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám