Hlavní obsah

Z nemocnice v Praze utekl zvlášť nebezpečný vězeň, pátrají po něm desítky ozbrojenců

Novinky, lsi
Praha
Aktualizováno

Z pražské Thomayerovy nemocnice uprchl v úterý odpoledne čtyřiačtyřicetiletý zvlášť nebezpečný vězeň Jan Novák. Odsouzený muž zmizel v době, kdy ho eskorta převážela k léčbě. Informaci Novinkám potvrdila mluvčí Vězeňské služby ČR Hana Löffelmannová.

BEZ KOMENTÁŘE: Po uprchlém vězni v Praze pátrají desítky ozbrojencůVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že vězeň uprchl z civilního zařízení, kde měl podstoupit léčbu,“ řekla mluvčí Löffelmannová. Podle informací Novinek měl v nemocnici podstoupit chemoterapeutickou léčbu.

Foto: Policie ČR

Hledaný vězeň Jan Novák.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle informací policie se jedná o zvlášť nebezpečného vězně. Na útěku si mohl opatřit zbraň, kterou se nebude zdráhat použít.

„Muž si odpykával trest za několik brutálních loupeží. Ve vězení měl být do roku 2017,” uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Po uprchlém pátrá policie. „Policejní hlídky obdržely popis hledaného, kromě toho se do pátrání zapojili i psovodi,“ dodala mluvčí Rösslerová. Muž byl v minulosti odsouzen za ozbrojené loupeže na čerpacích stanicích a v hernách. [celá zpráva]

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Po uprchlém vězni pátrají i příslušníci zásahové jednotky.

Do pátrání se zapojili ozbrojení příslušníci vězeňské služby i policisté, včetně speciální zásahové jednotky. Pročesávají široké okolí krčské nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Fakultní Thomayerova nemocnice

Hledaný je 188 centimetrů vysoký a má hnědé vlasy. V době útěku na sobě měl žluté pyžamo a pruhovaný modrobílý župan.

Policisté žádají svědky, aby, pokud hledaného vězně spatří, neprodleně kontaktovali tísňovou linku 158. Zároveň však vyzývají, aby se muže v žádném případě nesnažili zadržet.

Reklama

Výběr článků

Načítám