Hlavní obsah

Bedna s granáty u trati zastavila vlaky na Olomoucku

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Bednu s granáty našli v pondělí dopoledne dělníci u železniční trati nedaleko Troubelic na Olomoucku. Kvůli nálezu munice musel být před polednem mezi Troubelicemi a Libinou zastaven provoz vlaků na trati spojující Olomouc a Šumperk. Náhradní dopravu od té doby zajišťují autobusy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková Právu řekla, že bednu s municí objevili dělníci při výkopových pracích poblíž železniční trati. Bedna byla ukrytá těsně pod zemí. Na místě zasahovali pyrotechnici z Frýdku-Místku.

„Bylo nalezeno 30 ručních granátů bez zápalky. K ohrožení osob nedošlo. Pyrotechnici prohledali blízké okolí a žádné další místo úložiště starých garnátů nenašli. Nalezenou munici si převzali na místě nálezu a odvezli. V této chvíli je opatření ze strany police ukončeno,“ sdělila Právu krátce před sedmnáctou hodinou policejní mluvčí.

„Policie nám oznámila, že v blízkosti trati je větší množství výbušniny. Vlakový provoz mezi Troubelicemi a Libinou musel být na její žádost před jedenáctou hodinou dočasně přerušen a nahrazen autobusovou dopravou,“ řekla Právu mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám