Hlavní obsah

V Ostravě spadl dvanáctiletý chlapec z okna domu ve čtvrtém patře

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K velmi závažné události vyjížděli v pátek odpoledne moravskoslezští záchranáři. V Ostravě-Zábřehu spadl dvanáctiletý chlapec z okna domu ve čtvrtém patře. Jeho stav po příjezdu lékaře byl velmi vážný. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Okamžitě po nahlášení události vyjela do Ostravy-Zábřehu posádka rychlé lékařské pomoci, která dorazila na pomoc během čtyř minut od nahlášení,“ sdělil Humpl. Dodal, že dvanáctiletý chlapec dopadl na zámkovou dlažbu před domem a v okamžiku příjezdu posádky byl při vědomí.

Lékařka záchranné služby u něj při prvotním vyšetření zjistila poranění hlavy a nohy. Nevyloučila však ani zranění lebky a mozku. „Stav dítěte se jevil jako život ohrožující. Pacienta bylo nutno uvést do umělého spánku, lékařka zajistila jeho dýchací cesty intubací a připojila chlapce k přístrojem řízené ventilaci,“ líčil mluvčí záchranářů.

Poté hocha záchranáři přepravili do ostravské fakultní nemocnice na urgentní příjem. Jeho stav byl v té době velmi vážný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám