Hlavní obsah

Policisté pátrají po mužích, kteří v Šumperku lákali do auta dvanáctiletou dívku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Po dvou mužích, kteří měli 25. září neúspěšně lákat dvanáctiletou dívku do auta, pátrají šumperští kriminalisté. Incident se měl odehrát v 7:45 na chodníku u zdravotního střediska v Šumavské ulici v Šumperku. Případ se prošetřuje jako pokus o omezování osobní svobody.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z vozidla bílé barvy tam vystoupili dva neznámí muži, kteří oslovili dívku, zda nechce jet s nimi, že jí dají bonbóny,“ řekl Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Josef Bednařík. Dívka se bála a měla pocit, že se ji snaží přimět, aby nastoupila do přistaveného vozu.

„Na danou situaci zareagovala útěkem a voláním o pomoc. Mužům v dalším jednání zabránil neznámý chodec, který v daný moment procházel kolem,“ dodal Bednařík.

Policie proto žádá případné svědky uvedené události a neznámého chodce, který měl v dané situaci zasáhnout, aby kontaktovali obvodní oddělení v Šumperku na telefonním čísle 974 779 651 nebo linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám