Hlavní obsah

Zdrogovaného řidiče na Karlovarsku prozradila střelba z airsoftové pistole

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Střelbou z airsoftové pistole na sebe v úterý ve Stráži nad Ohří na Karlovarsku upozornila partička tří lidí, která jela v octavii. Tu navíc řídil mladý muž pod vlivem drog. Na místním parkovišti střela vypálená ze škodovky zasáhla postávajícího muže, který vše oznámil policii.

Foto: Policie ČR

Pistole, ze které muž střílel.

Článek

„Dvaapadesátiletý muž, který stál se svojí ženou u zaparkovaných vozidel, uslyšel několik výstřelů a pocítil bolest na rameni. Po zjištění, že byl zřejmě zasažen kulkou, si všiml projíždějícího vozidla značky Škoda Octavia,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté ihned po oznámení začali po vozidle pátrat. Auto poté zpozorovali na silnici 1/13 u Karlových Varů. Tříčlennou posádku dostihli a šoféra donutili zastavit. „S šestadvacetiletým řidičem policisté provedli orientační test na přítomnost návykových látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látky amfetamin a opiáty,“ uvedla Týřová.

Poškodili auta a zranili člověka

Zdrogovanému řidiči strážci zákona ihned odebrali řidičský průkaz. Zároveň zjistili, že z airsoftové pistole střílel jeho 25letý spolujezdec. Ocelovými kuličkami poškodil dvě zaparkovaná vozidla a zranil 52letého muže.

„Lustrací v evidencích policie bylo zjištěno, že řidič má uložen zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny,“ informovala policejní mluvčí. Kromě výtržnictví si tak mladík na konto připsal i přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám