Hlavní obsah

Řidič osobního auta zahynul v Čeladné po srážce s vlakem

Právo, hon
Čeladná

Tragická dopravní nehoda se stala v noci na sobotu v Čeladné na Frýdecko-Místecku. Na železničním přejezdu se střetlo BMW s projíždějícím vlakem. Pětatřicetiletý řidič osobního auta nehodu nepřežil.

Foto: Drážní inspekce

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ještě v pátek asi půl hodiny před půlnocí na nechráněném přejezdu. „I přes blikající výstražná světla, která byla v provozu, řidič vjel na koleje, kde se střetl s vlakem. V osobním autě cestoval sám,“ informoval mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

„Posádky záchranné služby po svém příjezdu zjistily, že osobní vlak po nárazu hrnul automobil několik desítek metrů od přejezdu. Pětatřicetiletý řidič zůstal zaklíněn ve vraku zdemolovaného vozidla a nejevil žádné známky života. Utrpěl mnohočetná poranění, kterým na místě podlehl ještě před příjezdem záchranářů,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Posádka záchranné služby podle něj na místě ošetřila devětatřicetiletou ženu, která utrpěla šok. Podle mluvčího šlo o ženu, která ve vozidle ani vlaku necestovala. „Nejevila známky fyzického poranění, ale akutní stresové reakce. Záchranáři jí poskytli první psychickou podporu a zajistila kontakt s rodinou. Transport ženy do zdravotnického zařízení nebyl potřebný,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám