Hlavní obsah

Policie zadržela dvojici, která zásobovala Ostravsko heroinem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaačtyřicetiletého muže a o sedm let mladší ženu, kteří déle než dva roky zásobovali heroinem Ostravu a okolí, zadržela ve čtvrtek zásahová jednotka policie. Podle kriminalistů od roku 2011 přivezli do Ostravy asi pět kilogramů heroinu, který následně rozprodávali.

Foto: Policie ČR

Drogy, které policie zajistila.

Článek

Podle policie jde o jeden z největších odhalených případů za několik posledních let.

„Případ je výjimečný nejen z hlediska množství, ale i typu drogy,“ řekl zástupce ředitele krajské kriminálky Radim Wita. Heroin podle jeho slov patří mezi drogy, které jsou na rozdíl od pervitinu nebo marihuany zneužívány spíše zřídka. Je ale daleko nebezpečnější.

Foto: Policie ČR

„Obviněná dvojice distribuovala heroin na území celého Moravskoslezského kraje, zejména pak v Ostravě,“ řekl kriminalista. Zákazníci si pro něj jezdili přímo do domu, který dvojice obývala.

Drogu nakupovali v Praze

Pachatele zadržela zásahová jednotka ve čtvrtek, při domovní prohlídce se našlo 80 dávek heroinu připravených k distribuci. „Drogu obvinění nakupovali v Praze. Vyšetřování pokračuje a nevylučujeme, že počet obviněných se ještě rozšíří,“ doplnil Wita.

Oba zadržení mají bohatou trestní minulosti. „Muž byl v minulosti čtrnáctkrát soudně trestaný zejména pro majetkovou a násilnou trestnou činnost,“ dodal kriminalista.

Policie podala návrh na vzetí obou obviněných do vazby. Muži hrozí osm až dvanáct let vězení, jeho partnerce, která mu asistovala, hrozí až pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám